Poslovni načrti

Tudi mala in srednja podjetja potrebujejo načrtovanje

ID-100128873Vizija (kam želimo podjetje pripeljati) in strategija (kako bomo svojo vizijo dosegli), sta pojma, ki se marsikateremu direktorju zdita preveč teoretična, da bi si vzel čas za njuno dobro definiranje, načrtovanje in izvajanje. Vsakdanji izzivi, konkretne odločitve, trenutne stranke in dobavitelji imajo prednost. Pa je to res modro?

Seveda ne. Star pregovor pravi, da je razlika med modrecem in pametnim v tem, da se pametni izvleče iz vsake težave, modri pa se težavi že prej izogne.

Moder direktor bo poskrbel, da bo imelo podjetje jasno vizijo, razdelano strategijo, jasno pot kako do te vizije priti in stalen nadzor nad izvajanjem strategije. Po potrebi bo pravočasno strategijo popravil in morda, zaradi izrazito spremenjenih okoliščin, prilagodil tudi vizijo. Pa mu bo to vzelo veliko časa? Veliko manj, kot bi mu vzelo reševanje težav, katerim se bo pravočasno izognil. Še precej manj, če si bo najel zunanjo pomoč.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi različnih strategij, tržnih analiz, poslovnih načrtov, ter nadzorom nad izvajanjem strategij ali poslovnim načrtom.

 

Kontakt

MAJAN - poslovno svetovanje
Primožičeva 34,
1231 Ljubljana-Črnuče
e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel.: +386 41 36  00 20

EU e-Privacy Directive

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in za analitične potrebe. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da namestimo piškotke v vaš brskalnik.

Zavrnili ste uporabo piškotkov. To odločitev lahko kadarkoli tudi spremenite.

Dovolili ste uporabo piškotkov. Odločitev lahko kadarkoli spremenite.

2021  MAJAN - poslovno svetovanje