Za pravilno oblikovanje izdelka je potrebna kvalitativna analiza

analisis 200x200Ključna prednost pred konkurenco je ustrezna diferenciacija izdelka ali storitve. Za dobro oblikovanje izdelka in izdelavo dobre poslovne strategije, je ključna dobra analiza okolja, analiza konkurence in ocena priložnosti. Predvsem pa je pomembno dejansko spoznati svoje kompetence na osnovi katerih se gradijo in dosegajo trajne prednosti. 

Pomagamo vam pri izdelavi kvalitativnih analiz katerih namen je ugotoviti katere značilnosti izdelkov ali storitev pri ciljnih tržnih segmentih največ doprinesejo k ustvarjeni dodani vrednosti.

Vedeti kam usmeriti razvoj ter kako uporabiti tržne poti in tržno komunikacijo je ključno za ustvarjanje dodane vrednosti. To so podatki na osnovi katerih je možno izdelati optimalno poslovno strategijo in iskati načine za doseganje trajne konkurenčne prednosti.

Kvalitativna analiza poteka z metodo intervjujev ključnih in potencialnih kupcev, konkurentov in seveda dobrih poznavalcev izdelka ali storitve v podjetju. Kvalitativni analizi se običajno pridruži še kvantitativna analiza, s pomočjo katere ugotovitve kvalitativne analize potrdimo in določimo njihov bolj natančen obseg. Kvantitativna analiza se običajno izvede s pomočjo klicnih centrov, vprašalnikov preko e-pošte in v zahtevnejših primerih s pomočjo terenskih raziskav.

  

 

Kontakt

MAJAN - poslovno svetovanje
Primožičeva 34,
1231 Ljubljana-Črnuče
e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel.: +386 41 36  00 20

EU e-Privacy Directive

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in za analitične potrebe. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da namestimo piškotke v vaš brskalnik.

Zavrnili ste uporabo piškotkov. To odločitev lahko kadarkoli tudi spremenite.

Dovolili ste uporabo piškotkov. Odločitev lahko kadarkoli spremenite.

2021  MAJAN - poslovno svetovanje