Kdo smo

V podjetju MAJAN - poslovno svetovanje se ukvarjamo s poslovnim svetovanjem pri razvoju poslovnih, korporacijskih in funkcijskih strategij, svetovanju pri povečanju učinkovitosti z metodo TOC, pripravi poslovnih načrtov, finančnih načrtov prestrukturiranja ter izdelavi elaboratov za posamezne projekte. Ponujamo vam tudi ocenjevanje vrednosti konkretnega podjetja ter svetovanju pri izvedbi njegovega nakupa, ki zajema poleg cenitve tudi skrbni pregled. Pri svojem delu po potrebi sodelujemo z različnimi partnerji, kot so fakultete, inštituti, računovodski servisi, pravne pisarne ter drugimi svetovalnimi podjetji.

Svetovanje izvajata mag. Matjaž Janša in dr. Tomaž Ajaž skupaj z zunanjimi sodelavci.

 

Magister poslovodnih in organizacijskih znanosti Matjaž Janša ima preko 20 let izkušenj v različnih managerskih vlogah predvsem v gospodarstvu pa tudi javni upravi. Ukvarjal se je z razvojem, projektnim in produktnim vodenjem, trženjem in prodajo, splošnim poslovodenjem, vodenjem in delovanjem v nadzornih svetih velikih družb.

Mag. Matjaž Janša magistriral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani iz razvijanja poslovnih strategij. Svoje teoretično znanje je večkrat uporabil tudi v praksi, saj se je pri svojem delu večkrat srečal s potrebo po oblikovanju in izdelavi različnih strategij in drugih strateških dokumentov. Za potrebe svetovanja podjetjem je izdelal svoje metode razvijanja poslovne strategije, ki temeljijo na teoretičnih osnovah velikih gurujev strateškega managementa, kot so Porter, Mintzberg, Drucker in drugi, a se osredotočajo predvsem na praktične elemente procesov oblikovanja strategije ter nadzorom nad njihovim izvajanjem.

Znanja in izkušnje mag. Matjaža Janše poleg znanj potrebnih za razvoj različnih strategij segajo tudi na številna sorodna področja, kot so pogajanja, javno naročanje, gospodarsko pravo, trženje, izdelava analiz, izdelava različnih elaboratov, poslovnih načrtov, priprava osnov za prisilne poravnave in ocenjevanje vrednosti podjetij.

 

Dr. Tomaž Aljaž je certificiran strokovnjak na področju Teorije omejitev (angl. Theory Of Constrains – TOC) z znanjem in referencami na tem področju in več kot 17 let izkušenj v gospodarstvu in bančništvu ter 7 let kot predavatelj doma in v tujini.

V zadnjem obdobju daje poudarek na izboljšavi rezultatov dela z vpeljavo »vitkih« metodologij dela v multinacionalnih organizacijah, vodenje oddelkov in ljudi, strokovnih ekip, vzpostavitev meril dela, priprava celovitih rešitev in vodenje projektov. Svoje znanje s področja vpeljave »vitkih« metodologij dela je v letih 2013 in 2014 izpopolnjeval na Washington State University, ZDA, ki je specializirana za vpeljevanje »vitkih« metod dela v organizacije, projektna vodenja in druge metode s ciljem izboljšanja rezultatov v podjetjih. Pridobljeno znanje je v aprilu 2014 tudi certificiral na mednarodni organizaciji Theory Of Constraints International Certification Organization (TOCICO).

Med svojo profesionalno kariero dosledno skrbi za mentorstvo in prenos znanja do drugih zaposlenih, poslovnih partnerjev in študentov, kjer kombiniral teoretično znanje s pridobljenimi praktičnimi izkušnjami.

 

Kontakt

MAJAN - poslovno svetovanje
Primožičeva 34,
1231 Ljubljana-Črnuče
e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel.: +386 41 36  00 20

EU e-Privacy Directive

Ta spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in za analitične potrebe. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da namestimo piškotke v vaš brskalnik.

Zavrnili ste uporabo piškotkov. To odločitev lahko kadarkoli tudi spremenite.

Dovolili ste uporabo piškotkov. Odločitev lahko kadarkoli spremenite.

2024  MAJAN - poslovno svetovanje